Skapa energi, må bra

De flesta av oss vill ha mer energi och för att få det så har vi olika sätt att lösa det på. Sova, äta rätt, vila, träning, träffa andra människor, vara med i en förening, skapa eller något annat. Inom rörelsecoachningen funderar vi mycket på om det finns möjlighet att skapa mer energi genom att förändra och förbättra rörelsemönstret. Och att förändra hur vi rör på oss och hur vi använder vår kropp på bästa sätt. 

Hur skapar du energi genom att förändra ditt rörelsemönster?

Kroppens funktion

Vi är alla olika som individer trots att vår funktion i kroppen är den samma. Vi har samma antal muskler, leder och skelettben. 

Om någon av dina muskler är spända eller trötta så skapar det en obalans i rörelseapparaten. Det innebär att du kan inte använda din kropp i rörelse på det sätt som den är tänkt att användas. Rörelsecoachningen hjälper dig att återskapa balansen i din rörelse. Du lär dig även att bibehålla balansen så att du inte återfaller i gamla mönster. 

  • MUSKLER, vi har över 600 muskler i kroppen som behöver sammarbeta för att vi skall kunna få ut maximalt av vår kropp. 
  • LEDER, alla våra leder hålls ihop av senor, fästen och muskler som gör att vårt skelett röra sig som det är tänkt.
  • SMÄRTA, smärta som vi upplever påverkar oss både mentalt och fysiskt. Många av oss har upplevt smärta i kroppen på olika sätt. Muskler eller senor och fästen som gör ont, känns stela eller lätt blir stumma. Smärtan är en signal från kroppen/hjärna för att uppmärksamma dig på att något inte stämmer. Vi människor har en förmåga att ignorera dessa signaler och sedan bli förvånade när vi får ont. 
  • SPÄNDHET, spänner du omedvetet muskler i kroppen eller i samband med att du rör dig kommer det att skapa smärta och obalanser i resten av kroppen. 
  • STEGET, hur vi väljer att sätta ner foten och att använda den när vi gör vårt steg. Det påverkar väldigt mycket vad som händer högre upp i kedjan i vår kropps muskulatur och konstruktion. 
  • STRESS, stress är en av vår tids största fiende i den bemärkelsen att det påverkar oss både fysiskt och psykiskt och att det ofta smyger på oss utan att vi först märker det. Minskar vi på stressen, minskar ofta spänningar och begränsningar i vår rörelse. 

ENERGI I RÖRELSEN

Rörelse med lätthet skapar energi och en skön känsla i kroppen. Det kan kanske vara svårt att se vad det är i rörelsecoachningen som skapar energi. Men tänk att spända muskler kostar energi. Därför letar rörelsecoachen bland annat efter områden som inte rör sig som det är tänkt för att hitta spända muskler.

Kontakta Rörelsecoach Ellinor om du har några funderingar eller frågor. Här är kontaktformuläret. Du kan även kontakta mig på info@kreafixhalsa.se.

Vill du läsa mer om rörelsens betydelse, kan du göra det här t ex Upptäck smärtfrihet och Få mer energi i din rörelse!

Skapa Energi
Tagged on:     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.