Rörelsecoachning på stranden vid Lygnern. DUO-coachning för dig och en vän.

Hur kom Rörelsenytt till?

Idén till Rörelsenytt kom när jag började funderade på hur jag skall nå ut med vad rörelsecoachning handlar om. Rörelsenytt handlar om hur denna typ av träning kan hjälpa dig att må bättre och att hitta tillbaka till den rörelsefrihet som finns inom oss. Men även hur du gör för att boka en tid och hjälp att fortsätta din påbörjade förändring.

Vad är rörelsecoachning?

Rörelsecoachning hjälper dig att röra dig smärtfritt och med mer energi och kraft. Men framförallt hjälper det dig att förstå hur du skall röra dig för att må bättre och orka mer. Du upptäcker hur du fungerar i rörelse när du går, tränar, springer eller arbetar – allt du gör i vardagen. Du får hjälp med att se felaktigheter i ditt rörelsemönster för att minska på smärta och belastningar på din kropp. Det unika med rörelsecoachning är att vi omsätter allt till din vardagsrörelse. Genom att delta i en rörelsecoachning får du möjlighet att förändra och förbättra din rörelse varje dag. Hur vi rör oss har större påverkan på hur vi mår än vad vi faktiskt tror.

Men så fort vi blir begränsade i vår rörelse och till exempel får ont och inte kan röra oss som vi vill. Då är vi oftast väldigt intresserade av att den delen av kroppen, som gör ont, skall bli frisk så snabbt som möjligt. Vad det är som egentligen orsakat smärtan och begränsningen funderar vi inte så mycket på. Men kanske hade det varit bra att börja i den, alltså att börja fundera på vad det är i rörelsen som orsakar att kroppen skickar smärtsignaler till dig.

Hur fungerar rörelsenytt?

Rörelsenytt är en blogg, ett nyhetsbrev, ett inlägg, en bild och en artikel. Där syfte är att sprida budskapet om hur rörelsecoachning gör dig mer fri i rörelsen och ger dig mer energi. Min önskan är att du skall bli inspirerad och få en bild av vad rörelsecoachning kan hjälpa dig med. Men även att du som redan påbörjat din rörelseförändring får inspiration att fortsätta trots att det var ett tag sedan på var på en coachning.

Vill du veta mer om rörelsecoachning?

Du läser mer på hemsidan Kreafixhalsa.se. Där finns det första numret av Rörelsenytt (nyhetsbrev som du får om du prenumererar) som kom ut i januari 2021. På bloggen finns det mer information om rörelsecoachning till exempel om varför det är viktigt att få med en förändring i rörelsen. Läs och njut. Du bokar tid för rörlesecoachning via hemsidan. Där kan du välja mellan personlig rörelsecoachning eller DUO-rörelsecoachning om du och en vän vill upptäcka rörelsefrihet tillsammans.

• Personligt bemötande • Välmående • Förändring • Upplevelse • Utomhus •§

Rörelsecoachning
Tagged on:                 

5 thoughts on “Rörelsecoachning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.