Små förändringarna i din rörelse när du går, kan göra stor skillnad för hur du mår och hur din kropp känns. En förändring från ett gammalt rörelsemönster till ett nytt rörelsemönster tar ibland tid. Men med rörelseträningen hittar vi ett sätt där du får med dig förändringen in i din vardag. Det kan ta några träningstillfällen men efter dessa ökar din medvetenhet och din rörelse och dess påverkan på välmåendet. Rörelseträning lär dig även att slappna av vid rätt tillfälle för att minska att gå runt med ständigt spända muskler. 

En investering på några träningstillfällen ger dig ett livslångt lärande och en förståelse för hur din rörelse påverkar dig och hur du mår. 

I dagens samhälle tenderar vi att glömma att allt samarbetar i vår kropp och vårt huvud. Alla de signaler som är skapade för att uppmärksamma oss på hur vi mår. De väljer vi i många fall att bortse från så som trötthet, stress, hunger, rädsla och smärta. 

”Ellinor, tack för att du hjälpe mig när jag hade ont, haltade och hade svårt att gå ordentligt! Härligt att läsa om andra patienter som tack vare dig inser att det går att komma igen!” Inga-Maj 73 år Pensionär.

Tänk dig att din kropp med alla dess muskler, senor, ledband och fästen är en enda stor enhet där allt skall sammarbeta. Att träna rörelseträning enligt rörelsecoachningen gör att du får, en för dig och din kropp, bättre rörelse. Du blir också mer medveten om kroppens signaler och varför du får dessa signaler. Det bästa är att du lär dig tolka signalerna och att göra något åt det som inte stämmer. Du lär dig förstå din kropp!

”Ellinor, you’re an absolute inspiration and the work you do is invaluable! And I think you’re English is more than acceptable 😁💞. Thank you for everything you’ve done to help me” Harriet, 42 år, Lärare

Vad hjälper rörelseträning dig med?

  • Lär dig gå och röra dig i vardagen och samtidigt återhämta dig 
  • Du får ett enkelt sätt att slappna av i kroppen
  • När du lärt dig slappna av när du går, kan kroppen börja läka
  • Du känner dig piggare och blir mer tålig för stress
  • Smärta i kroppen börjar försvinna och du upplever smärtfrihet

Att börja fundera kring och träna din rörelse ger dig som deltagare stora möjligheter till en mer fungerande vardag.

Att du som privatperson vill förändra ditt steg till ett mindre smärtsamt eller att ditt lag du tränar skall få en mer effektiv återhämtning mellan träningar och matcher – det är något som Kreafix Hälsa arbetar med.

Jobbar du på ett företag där ni fungerar kring avslappning, stressfrihet och fokus – då skall ni höra av er till mig.

Funderar du på att springa ett lopp men känner att träningen sliter mer än den ger – hör av dig till mig så ser vi hur ditt löpsteg ser ut och hur vi gör din rörelse mer effektiv.

Läs mer om Kreafix Hälsa på hemsidan. Vill du läsa mer om rörelsecoachning finns det möjlighet att göra det här Rörelsecoachning eller Få mer energi i din rörelse!

Rörelsecoachning och rörelseträning är en träningsform där vi fokuserar på rörelsemönstret som du gör varje dag, främst när du går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.