Runfeeling våren 2017 – Katharina

I våras hade jag förmånen att få bli övningsobjekt för en grym tjej som utbildade sig till Runfeeling-coach. Det hela gick ut på att jag skulle hitta mitt ultimata sätt att springa. Springa så att min kropp används på bästa möjliga sätt. Vid sex olika tillfällen fick jag springa (och gå) fram och tillbaks i hennes trädgård medan hon, på ett väldigt pedagogiskt och bra sätt, hjälpte mig att hitta rätt med min kropp. Jag fick lära mig var motorn för gång och löpning sitter, den hade jag uppenbarligen inte använt på rätt sätt tidigare.

Vad hände? Lärde du dig springa?

Jag fick lära mig vilka muskler som ska jobba och vilka som ska vara avslappnade. Jag fick lära mig vikten av att det ska kännas bra när jag springer/joggar. Vilket det sällan gjort tidigare, utan varje joggingrunda har varit en kamp. Det var sex tillfällen som gav mig så otroligt mycket, inte bara för min jogg-/löpteknik, utan även på ett personligt plan. Det fick mig att tänka till runt hur jag jäktar omkring i vardagen, ständigt med det långa benet före. Så onödigt, så dumt. 

Hur går du nu?

Nu för tiden går jag (bokstavligen) med kortare steg, och hinner dit jag hinner. Än sitter inte tekniken helt och hållet, det är lätt att falla tillbaks i gamla mönster när jag blir trött (hej spänd mage, långa steg och raka ben), så nu är fokus för mig att öva på att springa. 

Varannan dag under semestern ska jag ta mig ut är tanken. Och fokus då ska vara känslan. Rätt känsla. Hur långt och hur snabbt är tämligen oväsentligt. Förhoppningsvis gör många (kanske korta) övningstillfällen att tekniken sätter sig. 

Är du nyfiken på att testa själv – kontakta Ellinor (som nu är färdig coach) på Kreafix Hälsa och boka en tid – du kommer lära dig massor! 

Och tack Ellinor för att jag fick bli ditt övningsobjekt!” / Katharina

Vill du veta mer? Hör av dig till Rörelsecoach Ellinor på info@kreafixhalsa.se eller kolla in hemsidan för att läsa mer. Där finns det även möjlighet att boka tid. Vill du läsa mer om joggcoachning finns det mer information här på bloggen t ex Joggcoachning eller Dags att börja jogga?.

Katharinas lär sig springa
Tagged on:     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.