Rörelsecoachning med en avdelning från en förskola i Marks kommun. En fiskvårdsaktivitet för personalen.

Funderar du och dina kollegor på vad ni skall göra för friskvårdsaktivitet under hösten?

Rörelsecoachning är en friskvårdsaktivitet som alla kan göra och som ger alla något. Många arbetsplatser har problem med stress och medarbetare som har i kroppen, framförallt ryggen, nacken eller axlarna. Vi får ofta övningar och träningspass för att stärka upp de områden som gör ont. Men vi glömmer av att ta hänsyn till att få med det in i den vardagliga rörelsen. När vi väl har fått ont någonstans, börjar vi ofta spänna oss och försöka minska att röra det påverkade området. Det i sin tur leder ofta till att fler muskler runt omkring blir överbelastade eller inte får röra sig alls. Och helt plötsligt har vi fler muskler som får ont. Därför behöver vi få med avslappningen i rörelsen och förmågan att röra alla vara muskler på det sätt som de är tänkta för att må så bra som möjligt.

Rörelsecoachning passar den som inte tränar eller inte rör på sig mycket. Men det passar även den som springer långa sträckor eller tränar mycket. Alla kan ta med sig något från föreläsningen och den praktiska biten under träffen. Därför är det en friskvårdsaktivitet som passar för ett företag eller avdelning som vill hitta en aktivet där alla får med sig något att förändra och som också går att göra varje dag för de flesta av oss. Att öva på att gå mer avslappnad och att minska stressen i rörelsen. Men även är det en upplevelse att göra tillsammans och som de sedan har med sig i sin vardag och på arbete.

Upplägg för företag

Det finns förslag på upplägg finns på hemsidan och i #Rörelsenytt finns även där information om företagsträning. Läs mer på hemsidan, www.kreafixhalsa.se. Och mejla till info@kreafixhalsa.se för frågor och funderingar om upplägg och kostnader.

  • Passar för grupper upp till 20 personer.
  • Alla kan delta och inga speciella kläder krävs.
  • Föreläsning och praktik varvas och rörelsecoachningen sker utomhus.

• Personligt bemötande • Välmående • Förändring • Upplevelse • Utomhus •

Friskvårdsaktivitet?
Tagged on:                     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.