Visste du att genom att förändra rörelsemönstret när man går kan stressen minska hos dina medarbetare?

Och att gå är något som de flesta göra dagligen, flera tusen steg. Kanske har ni friskvård på företaget och ibland friskvårdsaktiviteter där ni räknar steg? Då kan en föreläsning om rörelsemönster vara ett alternativ som passar de flesta medarbetarna.

Tänk om ni inte bara räknar steg utan även får medarbetarna att gå mer skonsamt och samtidigt minskar på stress och vanliga smärtor i rygg, höft och knä och axlar. Visst borde det vara en rimlig och långsiktig investering?

”En friskvårdstimme idag vid motionscentralen i Kungälv. Rörelsecaochning med Kreafix Hälsa och Ta dig tid. Vi fokuserade på hur vi går och vad somhänder om vi ändrar lite i vårt sätt att gå. Fick många goda ideér och tankar om hur jag ska kunna gå så att kroppen jobbar med mig. Just nu helt ineffektivt vilket sliter på knän och höftleder. Tack för alla tankar jag fick med mig idag!” / Lulla, Heartex AB
Företagsföreläsning med praktik vid Lygnerns strand i Sätila.

Hur fungerar rörelsecoachning?

Rörelsecoachning fokuserar på hur du rör dig och på vad i ditt rörelsemönster som behöver ändras för att minska på den osunda belastningen och slitaget som blir i kroppen när vi använder den felaktigt.

Genom att börja fundera på hur vi rör oss och hur det påverkar oss kan vi göra små men väldigt viktiga justeringar för vårt välmående. Genom att förändra vårt steg och hur vi sätter ner foten kan vi minska belastningen på rygg och höft. Och samtidigt bli starkare och få mer energi.

”Alla som kunde gå fick upp och röra sig och tänka efter hur vi gick, om det kändes bra eller
obehagligt någonstans. Sedan fick vi gå och hålla för öronen. Det blev mycket påtagligt attvi satte i hälarna ganska bestämt vid varje steg. Ellinor visade oss sedan hur en mere kroppsvänlig gång ska se ut. Detta fick vi också hjälp att träna. Efter allt gångande uppstod en hel del funderingar och frågor.” / Neuroförbundet i Mark. 

Föreläsning om rörelsemönster

Kreafix Hälsa erbjuder en föreläsning varvat med praktik som ger dig och dina medarbetare ett annat sätt att se på hur ni rör er i vardagen och hur ni egenligen vill och borde röra er i vardagen. 

  • • Ett felaktigt rörelsemönster skapar onödiga spänningar, smärta och stress. 
  • • Genom att använda kroppens muskler och rörelseapparat på ett sätt som den designad för minskar belastningen på kroppen och då även stresspåslag, spänningar och smärta i kroppen. 

Varför skall ni välja rörelsecoachning när ni behöver en friskvårdsaktivitet?

  • ALLA kan delta – vi går när vi rör oss och man behöver inte byta om till träningskläder. 
  • Alla rör vi på oss dagligen och att FÖRBÄTTRA sin rörelse skapar en rörelseglädje och ökad medvetenhet om hur vi fungerar. 
  • Några få tillfällen ger ett stor LÄRANDE hos deltagarna.
  • Det är lätt att direkt applicera i vardagen. GÅR gör vi dagligen och små förändringar skapar ett bättre välmående och en MINSKAD stressnivå. 

Kontakta Kreafix Hälsa och Rörelsecoach Ellinor på info@kreafixhalsa.se och läs mer på www.kreafixhalsa.se. Det finns mer att läsa om rörelsecoachning och dess fördelar på bloggen t ex Få mer energi i din rörelse! och Friskvårdsaktivitet?.

Föreläsning om rörelsemönster
Tagged on:     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.