Visste du att allt började med att jag funderade på varför de som har ont inte blir av med smärtan. Och på att de som tränar ofta, blir sjuka.

Varför är det så? De tränar och gör allt rätt men ändå så blir det inte som det borde bli. Alltså att den regelbundna träningen borde göra så att smärtan försvinner. Jag började fundera på hur vi går och hur vi rör oss. Och om det påverkar hur vi mår. Rörelsecoachningen gjorde att jag fick ett verktyg att jobba med. Jag har skapat en mejlkurs för dig som vill prova på rörelsecoachningen. Klicka på bilden för att anmäla dig, den är gratis. Rörelsecoachningen kan hjälpa dig att förstå hur du skall kunna använda din kropp på bästa sätt.

Det jag framförallt förstod var att vi helt enkelt inte vet hur vår kropps fungerar i rörelse. Vi har lätt för att fokusera på enskilda delar av kroppen men sällan ser vi den som en helhet. Och framförallt väljer vi inte att se hur den fungerar i rörelse det vill säga när vi går, rör oss eller gör det vi vill göra t ex träna. Vad är det som gör att vi inte är mer nyfiken på hur vår kropp fungerar i rörelse?

Lär dig grunderna i mejlkursen – Upptäck energin i ditt sätt att gå. Skriv upp dig här! Den är gratis och en bra början.

Gratis mejlkurs – Upptäck energin i ditt sätt att gå

Jag upptäcke att när vi är lite snällare mot kroppen så reagerar vi inte alltid med smärta och sjukdom utan vi mår helt enkelt lite bättre. Tyvärr finns kravet hela tiden att vi skall träna och gärna ta i. Vilket är bra så länge vi gör det på rätt sätt och med en grundförståelse för hur vi fungerar. Men att förstå är inte alltid så lätt, vilket gärna skapar en förvirring om vad som är rätt. Med rörelsecoachning får du en bättre kunskap om hur vi fungerar i rörelse.

Att vi rör oss på ett sätt som faktiskt fungerar långsiktigt, är viktigt för vårt välmående. Det är dock svårt att veta vad som är rätt och hur kroppen fungerar när det är i rätt rörelse.

Har du funderat på dessa frågor?

  • Hur går du?
  • Vad är rätt sätt att gå?
  • Hur är vi konstruerade och hur fungerar vår rörelseapparat?

De är inte helt lätta kanske eller så är det väldigt enkelt. Det viktiga är dock att faktiskt börja fundera på sitt sätt att använda kroppen. Vi har en förmåga att kunna förvänta oss mycket men inte ge kroppen rätt förutsättningar för att göra detta. Vad kan du göra för att var mer schysst mot din kropp? Hur kan du hantera din kropp på bästa sätt?

Mejlkurs om Rörelsecoachningen

Är du nyfiken på hur din rörelseapparat fungerar?

Läs mer på www.kreafixhalsa.se men först rekommenderar jag dig att skriva upp dig på mejlkursen – Upptäck energin i ditt sätt att gå – en mejlkurs i fem steg. Den är gratis och kan vara en bra början för dig som är lite nyfiken på rörelsecoachning. Prova på kursen hittar du här.

Läs mer om rörelsens betydelse här på bloggen t ex Få mer energi i din rörelse! och All Rörelsecoachning sker utomhus.

Går du rätt? Lär dig grunderna.
Tagged on:         

One thought on “Går du rätt? Lär dig grunderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.